Jó tanácsok

Kezdőlap
A szalon
Kollekciónk
Néhány jótanács
Kapcsolat

"Nálunk az elegancia a minőséggel párosul!"

Esküvői ruhát választani valóban örömteli feladat és óriási élmény, amennyiben megszívlelünk néhány szabályt, illetve jó tanácsot:

 

  • Válassz ki kettő, három, maximum négy szalont, amelyek a legszimpatikusabbak számodra. Mielőtt elindulnál, érdeklődj telefonon a kiválasztott szalonoknál, hogy be tudsz-e jelentkezni egy időpontra, amikor csak veled foglalkoznak, illetve kérdezd meg, hogy felszámítanak-e díjat a ruhapróbáért.
  • Kérd ki szakember véleményét! Nem érdemes a fogason lógó ruhákat egyesével megnézegetni, mert teljesen más hatást keltenek felpróbálva. Mondd el a körülbelüli elképzelésedet és kérd meg az eladót, hogy mutassa meg azokat a modelleket, amik a te méretedben ennek megfelelnek.
  • Hallgass a megérzéseidre, hogy mikor jött el számodra a ruha kiválasztásának ideje! Túl korai döntésnél lemaradhatsz a legújabb kollekciókról, túl későinél pedig a Te napodra már lehet, hogy lefoglalták mások a legszebb modelleket. A szalonok szerint minimum 2-3, maximum 8 hónappal az esküvő előtt ajánlatos lefoglaltatni a ruhát.
  • Végy egy élvezetes fürdőt nem sokkal a ruhapróba előtt, és ha lehet, akkor parfüm-mentes deo-stiftet vagy dezodort használj. Testszínű vagy fehér fehérneműt és harisnyát vegyél fel. Lehetőleg ne sminkeld ki magad: a próbálgatás során az arcpirosító és a rúzs nagyon könnyen foltot hagy a ruhán.
  • A fejdíszt és a többi kiegészítőt is ajánlatos a ruhával együtt kiválasztani. Amikor rajtad a ruha, akkor látod a legjobban, mi is áll jó hozzá.
  • Legtöbb ara visz magával valakit a próbára. Nem mindegy, hogy kit! Bizonyára kitűnő tanácsot fog adni és tényleg a legelőnyösebb ruhát segít kiválasztani az édesanya, a keresztanyu, az idősebb lánytestvér vagy akár a leendő anyós. Vigyázat viszont a barátnővel! Tudat alatt előfordulhat, hogy irigykedik a menyasszonyra, még ha magának sem meri bevallani. Félő, hogy az ő tanácsa nem lesz objektív.
  •  Jövendőbeli férjedet inkább hagyd otthon. A legtöbb férfi köztudottan kevésbé lelkesedik a vásárlásért, a próbákért.

Valami még:

Bízzál az intuíciódban! A menyasszonyi ruha kiválasztásakor egyetlen dolog számit: az érzésed! Akkor döntesz helyesen, ha a ruha nemcsak csinos és jól áll, hanem azonnal jól érzed magad benne. Az viszont nem baj, ha a tükörből mégis egy kicsit "idegen" személy pillant rád, hiszen menyasszonyi ruhát viselni nem mindennapi, különleges élmény!